in

Een goede rij-instructeur kan van levensbelang zijn

Je kent het vast wel, je bent onderweg, één hand op het stuur en de andere hand rust ergens op het middenconsole. Geen probleem op een rustige snelweg maar als je een aantal rondjes op het circuit mag rijden met een McLaren 12C is dat één van de dingen die je juist niet moet doen. Een goede instructeur straft dit meteen af en corrigeert je, iets wat van groot belang kan zijn zoals jullie hieronder kunnen zien.

In deze video praat SuperspeedersRob over een crash van een McLaren 12C, waarschijnlijk gebeurd tijdens één van zijn Gotham Dream Cars events. De jongeman achter het stuur heeft voor $99 een paar rondjes op het circuit gekocht en een oplettende instructeur was daar niet bij inbegrepen. In de laatste ronde wordt de bestuurder herhaaldelijk verteld om het gaspedaal verder in te trappen. Hij gaat vervolgens vol onderstuur een bocht in en crasht, volgens Rob Ferretti kwam de schade uit op $125.000

Hierdoor wordt het voor de bestuurder een heel duur dagje, want er zit ongetwijfeld een groot eigen risico aan vast, terwijl dit eigenlijk door de instructeur voorkomen had kunnen worden.

Video: Geen goede rij-instructeur

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Tesla Models S Donuts

Zie een Tesla Model S glorieuze four-wheel donuts maken

2017-Rally-Sweden-highlights

WRC 2017 – Rally Sweden Highlights