in

Een kijkje in de machine shop van Red Bull Racing

Een Formule 1-auto bestaat uit ontelbaar veel onderdelen en de meeste daarvan worden door de teams zelf ontwikkeld. Onder de gevleugelde body die we allemaal op TV zien, zitten een heleboel onderdelen die gemaakt zijn van Titanium, Koolstofvezel en CFRP. Dit wordt geproduceerd in de machine shop en in deze video laat Red Bull Racing zien wat deze afdeling doet.

De machine shop draait 24 uur per dag, zeven dagen per week en zonder deze mannen en vrouwen zou er geen F1-auto op het circuit zijn. Ze produceren alles van de bouten tot aan ophangingsdelen en alles in veelvoud zodat er voldoende reserveonderdelen op voorraad zijn.

Omdat de onderdelen die ze maken zo uniek zijn, werken ze met high-end machines van DMG Mori in combinatie met tools die ze zelf ontwikkeld hebben omdat ze nergens ter wereld gebruikt worden. Het is indrukwekkend om te zien hoeveel werk er in gaat zitten en dat is iets waar weinig mensen bij stil staan.

Video: Een kijkje in de machine shop van Red Bull Racing

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
930 pk Lancer Evo 9 is een waar kanon op Sternberk Hillclimb

930 pk Lancer Evo 9 is een waar kanon op Sternberk Hillclimb

Martin Brundle deelt zijn visie op de gevaren van Eau Rouge - Raidillon

Martin Brundle deelt zijn visie op de gevaren van Eau Rouge – Raidillon