in

Een ode aan de BMW E36

De BMW E36 is hét gezicht van de jaren ’90, tien jaar lang werd de E36 geproduceerd en daardoor heb je nu voor een prikkie een zescilinder met 200 pk. Liefhebbers gaan natuurlijk op zoek naar een E36 M3, die zijn lang niet zo populair en gewild als de E30 of E46-uitvoeringen en daardoor nog enigszins betaalbaar.

De BMW E36 is de minst gewilde 3-serie van allemaal, men gaat liever voor de klassieke E30 of voor een nieuwere E46. Niet geheel terecht vinden wij, de E36 is luxer en krachtiger dan zijn voorganger en zoals je in onderstaande video kunt zien kun je van een E36 echt een ‘mean machine‘ maken.

De E36 is uit het straatbeeld aan het verdwijnen en leeft voort op het circuit, zijn dagen slijtend als gehavende track day-auto. Dat is een goed teken want dat wil zeggen dat de basis van de auto goed is. Mocht je dus nog een goedkope auto zoeken waarmee je alle kanten op kunt, dan is een BMW E36 helemaal geen slechte keuze!

Video: Een ode aan de BMW E36

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Liberty Walk GT-R valt op in Monaco

Liberty Walk GT-R valt op in Monaco

Wint de Porsche 911 Turbo S van een Lamborghini Huracan?

Wint de Porsche 911 Turbo S van een Lamborghini Huracan?