in

BMW E36 M3 gaat het gevecht aan met M5 Ringtaxi

De 560 pk sterke M5 Ringtaxi wordt bestuurd professionals die vele honderden, zo niet duizenden, rondjes op hun naam hebben staan. Sabine Schmitz bestuurde er bijvoorbeeld ooit een. Hierdoor is de BMW M5 Ringtaxi voor veel die-hard Nürburgringers een ’target’, als je die auto voor je ziet dan wil je op zijn minst aanhaken.

We zien dan ook regelmatig dat de Ringtaxi opgejaagd wordt, en soms zelfs crasht. Maar we zien niet vaak dat iemand de M5 Ringtaxi passeert, helemaal niet in een 321 pk sterke, 18 jaar oude, E36 M3. Deze oude M3 staat op straatbanden en de 3.2-liter zes-in-lijn is standaard, het interieur is vervangen door een rolkooi en racestoelen en het onderstel is aangepast voor circuitgebruik.

In de video kun je goed zien dat deze E36 M3 als een blok op de weg ligt, maar wel 239 pk te kort komt op de rechte stukken. Het is een mooi gevecht waarbij beide bestuurders tot het uiterste gaan en overduidelijk zeer ervaren zijn op de Nürburgring Nordschleife!

Video: BMW E36 M3 gaat het gevecht aan met M5 Ringtaxi

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Geweldige save van Mikko Hirvonen

Geweldige save van Mikko Hirvonen

Lamborghini Huracan vs Aventador Dragrace is closer dan je denkt

Lamborghini Huracan vs Aventador Dragrace is closer dan je denkt