in

Een race om snel te vergeten volgens Verstappen

Na een slechte start in de Grand Prix van Turkije wist Max Verstappen toch wat plekken goed te maken. De Red Bull-coureur had duidelijk een goed tempo in de Red Bull RB16, maar zat vervolgens klem achter de Ferrari van Sebastian Vettel. Na de eerste serie pitstops kwam de Nederlander vlak voor Vettel en Hamilton weer terug op de baan en zette koers richting Perez.

Het gat naar de Mexicaan was snel gedicht en de Limburger ging bij de eerste de beste mogelijkheid direct in de aanval. Normaal gesproken is dit een van zijn sterkste punten, maar in de spray van de Racing Point was Verstappen iets te gretig. De Red Bull-coureur zat te dicht op Perez, verloor downforce en kwam buiten de baan terecht waarna hij op hoge snelheid spinde.

Het kostte Verstappen niet alleen drie posities, maar ook een extra pitstop omdat zijn banden vlakke kanten hadden. Hierdoor was een kans op de overwinning eigenlijk al verkeken. Uiteraard probeerde Max er alles aan te doen om zoveel mogelijk posities goed te maken, maar meer dan een zesde plek zat er uiteindelijk niet in.

Hieronder zien we een teleurgestelde Verstappen in gesprek met Jack Plooij, na afloop van de Turkse Grand Prix.

Video: Een race om snel te vergeten volgens Verstappen

Verstappen spint achter Perez

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bottas spinde maar liefst 6x in Turkse Grand Prix

Bottas spinde maar liefst 6x in Turkse Grand Prix

Lewis Hamilton blikt terug op seizoen en 7e titel

Lewis Hamilton blikt terug op seizoen en 7e titel