in

Een zeldzaam foutje van Sébastien Loeb

Over drie dagen begint de eerste rally van het World Rally Championship 2015, traditiegetrouw gehouden in Monte-Carlo. Veel coureurs zijn daarom de afgelopen weken druk aan het testen geweest om de lastige combinatie van asfalt en sneeuw onder de knie te krijgen, zo ook Sébastien Loeb.

De negenvoudige wereldkampioenen doet net als vorig jaar mee aan de Rallye Monte-Carlo, de rest van het kalenderjaar zal hij in het WTCC rijden. Loeb won de rally al zeven keer met zijn navigator Daniel Elana, maar zelfs dan kunnen de listige omstandigheden je nog verrassen. Gelukkig ging de auto niet over het muurtje naar beneden en waren er genoeg fans aanwezig om Loeb terug op de weg te duwen.

De Monte-Carlo is één van de favoriete rally’s van Daniel en mij. De mooie routes, het pokerspel op het moment van de bandenkeuzes, de feestelijke sfeer langs de klassementsproeven, we kunnen niet wachten om dat allemaal weer mee te maken!”, zei Loeb onlangs op RaceXpress.nl.

Video: Een zeldzaam foutje van Sébastien Loeb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

An Evening With Top Gear

An Evening With Top Gear

Op de rollenbank - Chrysler 300C Hemi

Op de rollenbank – Chrysler 300C Hemi