in

Romain Dumas test Porsche GT3 RS 4.0 voor Monte Carlo Rally

Over iets minder dan een maand gaat het FIA World Rally Championship 2015 alweer van start met de Monte Carlo Rally. FIA WEC-coureur en Pikes Peak winnaar Romain Dumas zal ook aan deelnemen aan deze rally, niet met een vierwielaangedreven WRC-auto maar met een Porsche 911 GT3 RS 4.0 in de nieuwe R-GT klasse.

Het zal een hele klus worden voor Dumas om de achterwielaangedreven Porsche op de weg te houden want Monte Carlo staat bekend om haar verraderlijke wegen met afwisselend ijs, sneeuw en asfalt. “It’s one of the most prestigious events, but also one of the most difficult.” aldus Dumas.

De auto is ontwikkeld en wordt gerund door zijn eigen team, RD Limited. In de afgelopen maanden heeft men veel testkilometers gemaakt, waaronder de Corsica Rally, Rallye de France-Alsace en Pôle Mécanique. Naast deze rally’s heeft men ook getest in winterse omstandigheden om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de seizoensopener op 22 januari. En alsof Romain het nog niet druk genoeg heeft rijdt hij van 4-17 januari ook nog de Dakar Rally met een Buggy, wat een bikkel!

Video: Romain Dumas test Porsche GT3 RS 4.0

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tuned - '75 Corolla met Muscle Car DNA

Tuned – ’75 Corolla met Muscle Car DNA

BMW 540i heeft een nogal aparte uitlaat!

BMW 540i heeft een nogal aparte uitlaat!