in

Pikes Peak 2014 Winner: Romain Dumas Onboard

Pikes Peak zal nooit meer zo legendarisch worden als ten tijde van Ari Vatanen en het record van Sebastien Loeb zal wellicht nooit meer verbroken worden. Maar ook dit jaar deden er weer 70 auto’s mee aan de beroemdste hillclimb ter wereld. Dit jaar kwam Porsche fabriekscoureur Romain Dumas uit in de Unlimited Class met een gemodificeerde Norma M20.

De Fransman deed voor de derde keer mee aan het Pikes Peak International Hillclimb en eindelijk kwam zijn droom uit, Dumas won het evenement en versloeg de officiële (elektrische) Mitsubishi fabrieksauto’s. Hij is de derde Franse coureur die het evenement wist te winnen, na Michèle Mouton en Sebastien Loeb. Met een tijd van 9:05:801 bleef hij Greg Tracy en Hiroshi Masuoka van Mitsubishi net voor, het verschil was slechts 2,4 seconden!

Na zeges tijdens de 24 uur van Le Mans, 12 uur van Sebring, 24 uur van Nürburgring en 24 uur van Spa-Francorchamps voegt Dumas wederom een internationaal bekende zege aan zijn toch al indrukwekkende palmares. Bekijk de onboard video van Romain Dumas hieronder.

Video: Pikes Peak 2014

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aston Martin V12 Vantage S Roadster Promo

Aston Martin V12 Vantage S Roadster Promo

Formule 3 - Podiums voor Verstappen in Moscow

Formule 3 – Podiums voor Verstappen in Moscow