in

Eerste Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Review

Het is niet de uitgebreide review waar we op hoopten, maar deze eerste Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio review van Auto Trader voorziet ons in ieder geval van nieuwe informatie over de Italiaanse rivaal van de M3 en C63 AMG.

Een select groepje journalisten mocht met de snelle sedan op Alfa’s testcircuit rijden, maar buiten de poorten van Balocco gaan was nog niet toegestaan. De eerste indruk van Auto Trader was in ieder geval positief, de besturing is direct, de versnellingsbak met dubbele koppeling razendsnel en het chassis voelde voorspelbaar aan op de limiet. Dat Alfa Romeo de hulp heeft ingeschakeld van Ferrari-engineers lijkt dus zijn vruchten te hebben afgeworpen.

De nieuw ontwikkelde 2.9-liter twin-turbo V6-motor levert 510 pk en in combinatie met een gewicht van 1.530 kg heeft hij een pk/gewichtsverhouding van 1 pk per 3 kilogram. Hiermee is de Giulia Quadrifoglio de beste in zijn klasse en met een een richtprijs van 108.000 euro is hij nog de goedkoopste ook. We zullen nog even moeten wachten op een uitgebreide review en nog veel langer om de Alfa daadwerkelijk in het wild te zien, maar de voortekenen zijn goed!

Video: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Koenigsegg One-1 op jacht naar het Nordschleife record

Koenigsegg One:1 op jacht naar het Nordschleife record

V12 Vantage S met handbak

V12 Vantage S met handbak, de perfecte Aston Martin?