in

Eerste review van de nieuwe BMW Z4

BMW heeft een ongebruikelijke uitspraak gedaan het belangrijkste verschil aan te duiden tussen de oude Z4 en de nieuwe Z4. Men verklaar nu dat de oude Z4 een auto was om op zondagmiddag mee te rijden, terwijl de nieuwe Z4 volgens BMW een auto is om in de vroege ochtend mee te rijden als de wegen leeg zijn. Oftewel, de nieuwe roadster van BMW is een stuk sportiever dan de oude.

De nog te verschijnen BMW Z4 is ongeveer 50 kg lichter dan zijn voorganger, terwijl de opslagruimte met ongeveer 20 procent is toegenomen, ongeacht of het dak omhoog of omlaag is. Auto Express reed een prototype van de nieuwe BMW Z4 M40i in Frankrijk en Steve Sutcliffe merkte direct dat de roadster sportiever is en in staat moet zijn om 100 km/h te halen in minder dan 5 seconden.

Stiekem hopen we dat er van de nieuwe Z4 ook weer een raceauto zal verschijnen, want die GT3-variant was echt ontzettend gaaf!

Video: Review van de nieuwe BMW Z4

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

2018 Shelby Super Snake

Nieuwe Shelby Super Snake heeft 800 pk aan American Muscle

BMW E34 Compact

Zo werd de eerste E34 5-Serie Compact gemaakt