in

Eerste review van de Polestar 1

De Polestar 1 is nog niet gereed voor productie, maar wel bijna en dus nodigde het Zweedse automerk een aantal journalisten uit om een pre-productieauto te testen.

Met 600 pk en 1.000 Nm koppel is de Polestar 1 een zeer potente GT. De 2.0-liter viercilinder met turbo- én supercharger levert 336 pk en de twee elektromotoren op de achteras leveren 218 pk. De snelle rekenaars onder jullie zien dat er nu 46 pk ontbreekt, die zijn afkomstig van de Electric ISG die direct gelinkt is aan de krukas.

Al dat vermogen en koppel is overigens hard nodig, want de Polestar 1 weegt maar liefst 2.350 kg! Desondanks sprint de GT in ongeveer 4 seconden naar 100 kilometer per uur. Öhlins schokdempers moeten ervoor zorgen dat de auto niet als een versleten bankstel door de bocht gaat en volgens deze review zijn de engineers daarin ruimschoots geslaagd.

Volledig elektrisch heeft de Polestar 1 een bereik van 125 km, mocht je het daarmee niet redden schakelt de brandstofmotor vanzelf in.

Mocht je geïnteresseerd zijn in deze Zweedse hybride, hij heeft een prijskaartje van €155.000 excl. belastingen.

Video: Eerste review van de Polestar 1

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Toro Rosso STR1 de laatste F1-auto met een V10

Toro Rosso STR1: de laatste F1-auto met een V10

Verkeersregelaars laten Bentley en BMW botsen

Verkeersregelaars laten Bentley en BMW botsen