in

Eerste rijtest van de 1.900 pk Pininfarina Battista

Dit is de zusterauto van de Rimac Nevera. Gebaseerd op dezelfde aandrijflijntechnologie, elektrische architectuur en koolstof monocoque maar omhuld door een carrosserie van Pininfarina’s ontwerp. Het resultaat is vernoemd naar Battista Farina, die het designhuis in 1930 oprichtte.

Jack Rix van Top Gear mocht als een van de eerste journalisten ter wereld rijden met de nieuwe Pininfarina Battista. De specs zijn hetzelfde als die van de Rimac Nevera; 1.900 pk, 2.300 Nm koppel en een acceleratie naar 300 km/h in 11 seconden. De Pininfarina is echter wat verfijnder en luxer dan de Rimac en met eindeloze customisatie mogelijkheden zal geen van de 150 exemplaren hetzelfde zijn.

Ondanks dat de Battista een elektrische Hyper GT is, maakt hij wel geluid. Twee externe speakers en 12 speakers in de cabine moeten de bestuurder het gevoel geven alsof er een ronkende brandstofmotor onder de kap ligt. Hartstikke nep, maar ergens kunnen we het wel begrijpen. Beter dan helemaal geen geluid.

We verwachten niet dat veel eigenaren hun miljoenen kostende EV meenemen naar het circuit, maar Jack deed dat wel want het is de enige plek waar je enigszins de limiet van de Pininfarina Battista kunt opzoeken.

Video: Eerste rijtest van de 1.900 pk Pininfarina Battista

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - Volkswagen Golf GTI Mk1

Op de Rollenbank – Volkswagen Golf GTI Mk1

Golf R in Reverse

Golf R-bestuurder maakt klein foutje bij de start