in

Eerste rijtest van de Tesla Model Y Performance

Tesla is begonnen met de levering van de Model Y, het nieuwste model van de Amerikaanse fabrikant. Throttle House mocht als een van de eerste YouTube-kanalen kennismaken met de Model Y Performance en maakte onderstaande review.

De Tesla Model Y deelt 75% van zijn onderdelen met de Model 3, maar de Model Y is een stuk groter en biedt plek tot aan zeven personen. Als echte crossover staat dit model iets hoger op zijn poten, maar doordat het zwaartepunt vrij laag ligt, met dank aan het accupakket in de bodem, gaat de Model Y nog best aardig de bocht om.

Deze Performance-uitvoering heeft een bereik van 480 kilometer en sprint in 3,7 seconden naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid bedraagt 240 km/h. In Amerika betaal je 70.000 dollar voor een Model Y Performance, de Long Range-uitvoering is $6.000 goedkoper. Die is echter wel iets langzamer, 5.1 sec naar 100 km/h, en komt slechts 25 km verder.

Ongeveer halverwege de video plaatst James de Model Y tussen een Model 3 en een Model X, waardoor we de verhoudingen van de drie Tesla’s goed kunnen vergelijken. Leveringen van de Model Y in Nederland starten in het eerste kwartaal van 2021.

Video: Tesla Model Y Performance Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Liberty Walk Lexus LC 500

Liberty Walk Lexus LC 500

Spofec’s Rolls-Royce Cullinan is laag en breed

Spofec’s Rolls-Royce Cullinan is laag en breed