in

Eerste test runs van de 2016 Audi R18 LMP1

Bij de presentatie van de 2016 Audi R18 LMP1 leek het alsof één van de creatieve designers het kleurpotlood aan zijn kinderen had gegeven. De kleurstelling is heel wat anders dan wat we gewend zijn. Maar daar gaat het natuurlijk niet om, uiteindelijk gaat het om de prestaties en het winnen van World Endurance Championship.

We zien in deze video de 2016 Audi R18 e-tron Quattro testen op Sebring International Raceway. De hybride R18 heeft een 4.0-liter V6-turbodiesel met een 6-megajoule KERS systeem. Het hybride systeem is geheel vernieuwd met lithium-ion accu’s en efficiëntere TDI motor. Audi blijft dus gebruik maken van de dieselmotor, dit in tegenstelling tot rivalen Porsche en Toyota die een benzine turbomotor blijven inzetten.

Audi gaat het komende seizoen maar twee auto’s inzetten, de nummers 7 en 8, om de als maar oplopende kosten een beetje te drukken. De nummer 7 zal bestuurd worden door Andre Lotterer, Benoit Treluyer en Marcel Fassler, terwijl de nummer 8 bestuurd zal worden door Oliver Jarvis, Lucas di Grassi en Loic Duval.

De eerst race voor het FIA WEC staat gepland op 17 april 2016 op het circuit van Silverstone.

Video: Eerste test runs van de 2016 Audi R18 LMP1

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

2015 Monza Rally Show

Nissan 200SX Turbo Drifts

Lamborghini Huracán LP 580-2 voor de liefhebber

Lamborghini Huracán LP 580-2: Gemaakt voor de liefhebber