in

Elektrische Lucid Air tikt 350 km/h aan tijdens test

Lucid Motors wil serieus de strijd aan gaan met Tesla door betaalbare elektrische gezinsauto’s aan te bieden. Vorige maand maakte de start-up bekend dat hun elektrische sedan, de Lucid Air, een startprijs zal hebben van rond de $50.000. Hiervoor krijg je een 400 pk sterke sedan uitgerust met autonomous driving. De ‘fully-equipped’ Air zal de beschikking krijgen over 1.000 pk en zal meer dan $100,000 gaan kosten.

Tijdens de New York Autoshow van afgelopen week onthulde men nog een nieuwtje, een prototype van de Lucid Air had tijdens een test 350 kilometer per uur behaald. De test werd uitgevoerd met prototype uitgerust met een rolkooi en grote achterspoiler, met de intentie om “at-the-limit performance” te evalueren.

Voor zover ik weet is dit de snelste elektrische productieauto ter wereld, zelfs de Rimac One heeft nog niet bewezen zo hard te kunnen gaan. De productie van de Lucid Air zal starten in 2019, we moeten dus nog even wachten op de Tesla concurrent.

Video: Lucid Air tikt 350 km/h aan tijdens test

 

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW E46 M3 met custom uitlaatsysteem

BMW E46 M3 met custom uitlaatsysteem

DriveTribe test de snelste en sterkste Bentley ooit

DriveTribe test de snelste en sterkste Bentley ooit