in

Elektrische versie van Isetta gaat in productie

Het is 56 jaar geleden dat BMW stopte met de productie van de Isetta, maar eind dit jaar gaat een Zwitsers bedrijf een nieuwe versie ervan produceren. Het wordt een elektrische variant genaamd Microlino.

De Microlino meet slechts 2,4 meter in lengte en biedt ruimte aan twee passagiers, die natuurlijk instappen via de beroemde deur aan de voorzijde. Net als de originele Isetta wordt de Microlino in allerlei vrolijke kleuren geleverd, rood, oranje, groen, paars, noem het maar op.

Het vermogen is afkomstig van een elektromotor met 20 pk en een koppel van 110 Nm, hierdoor kan de Microlino een topsnelheid van 90 km/h bereiken. De auto is beschikbaar met twee soorten accu’s, een kleine 8kWh met een actieradius van 126 km en een grotere van 14,4kWh met een bereik van 202 km. Opladen gaat via een conventioneel stopcontact waardoor de accu in vier uur opgeladen zal zijn. Een Type 2-connector heeft slechts één uur nodig.

Het plan is om dit jaar 100 exemplaren te bouwen en maximaal 2.000 stuks in 2019. De productiesnelheid zal uiteindelijk oplopen tot 5.000 Microlino’s per jaar, met een verkoopprijs vanaf 12.000 euro. Hieronder kun je de nieuwe Isetta-variant alvast in actie zien.

Video: Microlino Promo

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Motordieven aangepakt door Fiesta-bestuurder

Motordieven aangepakt door Fiesta-bestuurder

Luftgekühlt Meeting

Luftgekühlt Meeting is Porsche Heaven