in

Emotionele Ricciardo bij Sky Sports na zege GP Italië

Met alle drama rondom Verstappen en Hamilton zou je bijna vergeten dat Daniel Ricciardo voor het eerst sinds 2018 weer een Grand Prix heeft gewonnen. Voor McLaren was het zelfs de eerste overwinning sinds Brazilië 2012 en de eerste 1-2 sinds Canada 2010!

De Australiër, met Italiaanse roots, had een perfecte start en ging direct voorbij aan Verstappen. Daarna stond hij zijn leidende positie niet meer af en kwam nooit écht onder druk te staan van Verstappen of Norris. Voor Ricciardo was het een emotionele overwinning na een paar moeizame jaren in de koningsklasse. Zijn overstap naar Renault in 2019 bleek geen succes en in de eerste seizoenshelft bij McLaren werd hij veelvuldig verslagen door teamgenoot Lando Norris.

Naar eigen zeggen gaf de zomerstop hem nieuwe energie en voelde hij zich daarna veel prettiger in de McLaren-bolide. Dat was direct terug te zien met een vierde plek in Spa-Francorchamps en nu deze welverdiende zege in Monza.

Bij Sky Sports blikte Daniel terug op de Grand Prix en kon zijn tranen maar met moeite bedwingen.

Video: Emotionele Ricciardo bij Sky Sports na zege GP Italië

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lewis Hamilton reageert op crash met Max in GP Italië

Lewis Hamilton reageert op crash met Verstappen in GP Italië

Lando Norris dolblij voor McLaren met 1-2 in Monza

Lando Norris dolblij voor McLaren met 1-2 in Monza