in

En ineens weet je dat je gaat crashen met een R8

Zelfs vierwielaandrijving kan je soms niet behoeden voor een crash op het circuit, dat weet deze Audi R8 bestuurder inmiddels ook. Hoewel deze onboard video al behoorlijk oud is, lees 2008 en geschoten met een 2 megapixel camera of iets dergelijks, geeft hij ons wel een interessant inzicht: Het moment dat je weet dat je gaat crashen.

De karters en coureurs onder ons kennen het gevoel allemaal, je raakt de controle kwijt en je weet dat je slechts passagier bent. Dat is een verschrikkelijk moment en je kunt niet anders doen dan 1) hopen dat je niets raakt en 2) als je iets raakt dat de schade aan de auto en jezelf meevalt. In veel gevallen gaat dit zo snel dat je nauwelijks tijd hebt om na te denken maar in onderstaand geval is dat anders.

Deze bestuurder spint met zijn Audi R8 op Virginia International Raceway, een circuit wat bekend staat om zijn grote uitloopstroken van gras. Dat remt natuurlijk niet erg af en als je dan met een flink vaart op een bandenstapel afschuift, dan weet je dat je gaat crashen.

Video: En ineens weet je dat je gaat crashen met een R8

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WTCC 2014 - Eerste podium voor Coronel op Salzburgring

WTCC 2014 – Eerste podium voor Coronel op Salzburgring

Lamborghini 5-95 Zagato op Concorso d'Eleganza Villa d'Este

Lamborghini 5-95 Zagato op Concorso d’Eleganza Villa d’Este