in

Er is nu ook een Hummer H2 6×6

Mercedes-AMG startte de trend van de 6×6 pick-up truck met de G63 AMG 6X6 en sindsdien zijn er meerdere voertuigen verbouwd tot zeswieler. Begin dit jaar zagen we een Jeep Wrangler 6×6 en nu is er zelfs een Hummer H2 met zes wielen en een laadbak.

Niall Seymour is de trotse bezitter van deze Hummer H2 6×6, de eerste en enige in zijn soort. Het project nam zo’n 10 maanden in beslag en het resultaat weegt maar liefst 3,5 ton, is zes meter lang en ruim twee meter breed. Afgezien van de extra set wielen en de laadbak heeft Niall de voorkant opgefrist met een zwarte grill, dito bullbar en LED-koplampen. Om het instappen wat gemakkelijker te maken zijn er treeplanken gemonteerd, afkomstig van een Range Rover.

De oplettende kijker ziet dat de Hummer H2 op dit moment een 4×6 is in plaats van een 6×6, de achterste wielen zijn namelijk ontkoppeld van de aandrijflijn. Of dit altijd het geval is of een bepaalde reden heeft weten we niet.

Video: Hummer H2 6×6

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Onboard bij de LaFerrari FXX K Evo op Nürburgring GP Strecke

Onboard bij de LaFerrari FXX K Evo op Nürburgring GP

Onboard bij The Stig in de Dallara Stradale

Onboard bij The Stig in de Dallara Stradale