in

Er staat een DeLorean Hovercraft te koop op eBay

Oké, het is geen echte DeLorean, maar dat geeft niet toch? De DeLorean in “Back to the Future” kon niet zweven en deze wel.

De body is gemaakt van isolatieschuim bedekt met glasvezel, wat vervolgens met de hand is beschilderd om het te laten lijken op de roestvrijstalen afwerking van een echte DeLorean. De body is gemonteerd op een zelfgebouwd hovercraft-chassis, met een 23 pk sterke Briggs en Stratton stuwmotor en een afzonderlijke Briggs en Stratton-motor die de ventilator aandrijft.

Matt Riese begon in 2008 aan het project en in 2012 was de DeLorean Hovercraft klaar. Sindsdien bleef Matt de hovercraft verbeteren en nu biedt Riese de DeLorean hovercraft te koop aan op eBay voor $45.000, waarbij 10 procent van de verkoopprijs wordt gedoneerd aan de Michael J. Fox Foundation voor Parkinsons Research.

In de video hieronder prijst Matt zijn creatie aan en laat hij zien wat de hovercraft in huis heeft. Met een vraagprijs van 45K is het zeker geen koopje, maar het ziet er wel erg vet uit.

Video: DeLorean Hovercraft

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alles over Ken Block's 1.400 pk Hoonicorn V2

Alles over Ken Block’s 1.400 pk Hoonicorn V2

Deze Porsche 993 GT2 is een 700 pk hillclimb-racer