in

Rides – Living the dream is driving a Delorean

In deel 2 van de filmklassieker Back to the Future reizen Marty McFly en Doctor Emmet Brown met een DeLorean naar 21 oktober 2015. Toevallig valt deze datum precies samen met een nieuwe aflevering van Rides, met inderdaad een DeLorean DMC-12.

Tom heeft zijn droom verwezenlijkt, al sinds zijn jeugd droomde hij van een DeLorean DMC-12. Gek genoeg niet omdat hij de auto gezien had in Back to the Future, maar omdat hij het bijzonder vond dat er een auto was van roestvrij staal. De hele mythe rondom Delorean, het aparte design van de auto en de Back to the Future films hielden Tom in zijn greep en uiteindelijk besloot hij een exemplaar te kopen. De eerste bezichtiging was geen succes, maar de tweede Delorean die hij bezocht was nagenoeg perfect en kon hij niet laten staan.

Er zijn slechts 9.200 Delorean DMC-12’s gebouwd, voordat het bedrijf failliet ging in 1982, drie jaar voordat de eerste Back tot the Future film verscheen! In Nederland rijden er slechts tientallen rond, dat zorgt ervoor dat iedereen wel even bij de auto wil poseren of hem wil bezichtigen. Niet zo gek natuurlijk want iedereen kent een Delorean, maar de meeste mensen hebben nog nooit een exemplaar in het echt gezien.

Dat Tom een echte liefhebber is moge duidelijk zijn, hij heeft geen andere droomauto meer. Geen Ferrari of Porsche, nee Living the dream is driving a Delorean!

Ook deze aflevering van Rides werd gemaakt door de creatievelingen van Creators Videoproductie.

Video: Rides – Delorean

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

McLaren 570S Review

McLaren 570S Review

World Time Attack Challenge

World Time Attack Challenge 2015 – Lancer Evo breekt baanrecord