in

Eric Comas’ Lancia Stratos Group 4

De Franse autocoureur Eric Comas begon in zijn tienerjaren met karten en zijn talent bracht hem naar de koningsklasse van de autosport; Formule 1. Comas reed vier seizoenen voor Franse teams en ging 59 keer van start, succesvol werd hij echter nooit in F1. De enorme verwachtingen na zijn Formule 3000-titel kon hij niet waarmaken, mede door het slechte materiaal.

Zijn grootste successen kwamen in de jaren na Formule 1, Comas racete twaalf seizoenen in Japan en won tweemaal het Japanese Grand Touring Championship met een Nissan Skyline Nismo GT500. Daarnaast nam Eric negen maal deel aan de 24 uur van Le Mans, waar hij in 2005 tweede werd met de Pescarolo C60-Judd.

Eric heeft geracet met toerwagens, meerdere formulewagens en endurance raceauto’s, maar van alle ongelooflijke machines die Comas in zijn tijd heeft bestuurd, is de Lancia Stratos zijn favoriet. Het helpt ook wel dat Erik zelf een Lancia Stratos Group 4-rallyauto bezit en over zijn ‘rally queen’ praat hij in deze video van Petrolicious.

Video: Eric Comas’ Lancia Stratos Group 4

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Murciélago op zijn dak

Lamborghini-bestuurder legt Murciélago op z’n dak

YouTuber ziet motorrijder over het hoofd

YouTuber maait bijna motorrijder omver met zijn Lambo