in

EVO Track Battle: Extreme Hot Hatches

De laatste paar weken zijn er bijzonder veel Hot Hatch reviews geweest, EVO TV gooit er nog een bovenop. In deze nieuwe EVO Track Battle zien we de extreme varianten onder de Hot Hatches, de kleine Audi A1 Quattro en Mini JCW en de wat grotere Renault Megane R26.R en Ford Focus RS500. Het zijn weliswaar niet de nieuwste Hot Hatches maar dat mag de pret niet drukken.

Voor deze EVO Track Battle is Tiff Needell weer opgetrommeld samen met Dickie Meaden. De eerste battle gaat tussen de krachtige Ford Focus RS500 met Tiff achter het stuur en de lichte Renault Megane R26.R met Dickie achter het stuur. Het verschil tussen beide auto’s is duidelijk, de RS500 heeft 350 pk en weegt 1467 kg terwijl de Megane R26.R slechts 1220 kg weegt maar niet verder komt dan 227 pk. Waar kiezen we dus voor, gewicht of vermogen?

De volgende track battle gaat tussen twee kleine bommetjes, de A1 Quattro met 256 pk en de Mini JCW GP met 218 pk. Ook bij deze battle speelt weer een gewichtskwestie mee, de A1 Quattro weegt 1420 kg terwijl de Mini slechts 1140 kg weegt. Dit keer bestuurt Tiff de lichtere auto en neemt Dickie plaats in de Audi. Wederom de vraag, gewicht of vermogen en 4WD? Scroll snel naar beneden voor de video.

Video: Extreme Hot Hatches

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M2

BMW M2

IndyCar 2013 - Long Beach Highlights

IndyCar 2013 – Long Beach Highlights