in

EVO Track Battle: Jaguar F-type vs Porsche 911 Cabrio

Het laatste Fifth Gear seizoen, nummer 22, is net afgelopen en dat betekent dat Tiff Needell weer wat meer tijd heeft voor EVO TV. In deze EVO Track Battle zien we Tiff Needell de Jaguar F-type V6 S testen samen met de Porsche 911 Cabrio.

Op het winderige circuit van Bedford gaat Tiff met beide auto’s tot het uiterste, als eerste aan de beurt is de Porsche 911 Cabrio. De zescilinder boxermotor levert 350 pk en bereikt in 5 seconden 100 kilometer per uur. Tiff vindt de Porsche een heerlijke gooi en smijt auto en de Jaguar zal vol aan de bak moeten om de tijd van 1:23.9 te verbreken.

De Jaguar F-type V6 S heeft een 3.0-liter V6 met supercharger, goed voor 380 pk en een sprint naar 100 km/h in 4.9 seconden. Dat is 30 pk meer dan de Porsche maar de F-type V6 S sleurt ook 165 kg extra mee. Dat extra gewicht voel je vooral in de bochten en bij het aanremmen, Tiff zal dus tot het uiterste moeten gaan om de Porsche te verslaan. Naar welke carbio gaat jullie voorkeur uit?

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Petrolicious - Ferrari 250 GT Lusso

Petrolicious – Ferrari 250 GT Lusso

Waarom Subaru voor een Boxermotor kiest

Waarom Subaru voor een Boxermotor kiest