in

EVO TV Test de 2014 Audi R18 E-tron Quattro

Altijd al eens willen weten hoe het is om een LMP1-bolide te besturen? Dan moet je zeker onderstaande review van EVO TV kijken want Richard Meaden neemt plaats achter het stuur van een Audi R18 E-tron Quattro.

Onlangs nodigde Audi een select groepje journalisten uit op het Misano Circuit in Italië om hun Le Mans-winnende R18 te testen. Veel tijd achter het stuur kregen ze niet, een totaal van vier ronden, maar dat is genoeg tijd om erachter te komen dat de R18 buitenaards snel is! Deze Audi R18 e-tron wordt aangedreven door een 4.0-liter V6 met een KERS-hybridesysteem. De energie van de turbo en de remmen worden opgeslagen in een vliegwielsysteem waardoor met een druk op de knop extra vermogen naar voorwielen gestuurd kan worden.

Zelfs voor journalisten van dit kaliber blijft het bijzonder om een raceauto te testen, Meaden had eerder al geluk in een Ferrari F1 uit ’98 plaats te mogen nemen dus hij is wel wat gewend.

Video: EVO TV Test de Audi R18 E-tron Quattro

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Een Passat W8 met 'Straight Pipes' maakt hebberig

Een Passat W8 met ‘Straight Pipes’ maakt hebberig

Martin Brundle neemt de Jaguar XJR-9 onder de loep

Martin Brundle neemt de Jaguar XJR-9 onder de loep