in

F1 Battle – Alonso vs Vettel Silverstone 2014

Van 2010 tot en met 2013 streden Sebastian Vettel en Fernando Alonso met elkaar om de wereldtitel, waarbij Vettel steeds het sterkste was en vier wereldtitels behaalde. Maar in 2014 was er een nieuw tijdperk aangebroken, het tijdperk van de hybride V6-turbomotoren en Mercedes-AMG had in de winter de sterkste raceauto ontwikkeld.

Vettel en Alonso eindigde respectievelijk als vijfde en zesde in het kampioenschap en dat was ook de positie waarvoor men vocht tijdens de Britse Grand Prix van 2014. Vettel kwam in de 34e ronden na zijn pitstop vlak voor Alonso terecht, maar met een gedurfde inhaalactie ging de Spanjaard buitenom in Copse langs de Duitser. De Red Bull-coureur liet het er niet bij zitten en probeerde op alle mogelijke manieren de Ferrari te passeren. Een heerlijk gevecht en een waardevolle toevoeging aan onze collectie van F1 Battles.

2014 was het laatste jaar dat Fernando Alonso bij Ferrari reed en Sebastian Vettel bij Red Bull. Alonso verhuisde naar McLaren voor een project met Honda en Vettel nam zijn stoeltje over bij Ferrari.

Video: F1 Battle – Alonso vs Vettel Silverstone 2014

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Felipe-Massa-F1-2008-British-GP

In 2008 spinde Felipe Massa 5x tijdens de Britse GP

ABT Audi RS6-E

ABT Audi RS6-E heeft 1.018 pk en 1.291 Nm!