in

F1 Battle – Barichello vs Coulthard Hockenheim 2001

Nu er de komende maanden geen Formule 1 te zien is op TV, is dit een goed moment om onze serie ‘F1 Battle‘ weer eens af te stoffen. In F1 Battle kijken we naar de spannendste gevechten uit de rijke geschiedenis van Formule 1. We hebben inmiddels een stuk of 30 battles gedeeld uit verschillende tijdperken van de koningsklasse en voor deze battle gaan we terug naar Hockenheim 2001.

De Duitse Grand Prix van 2001 was de twaalfde ronde van het Formule 1-seizoen. Michael Schumacher had een straatlengte voorsprong op de concurrentie in het klassement en was hard op weg naar zijn vierde wereldtitel. De populaire Duister viel echter uit in zijn thuisrace met een brandstofdruk probleem, nadat hij bij de start al was betrokken bij een spectaculaire crash met Luciano Burti.

Zijn teamgenoot moest dus de eer hoog houden voor Ferrari en was in gevecht met McLaren-coureur David Coulthard. De Braziliaan stond op een tweestopstrategie en moest de Schot zo snel mogelijk passeren. Het werd een ouderwets slipstreamgevecht op de lange rechte stukken van Hockenheim, waarbij de snelheden opliepen tot 350 km/h en de V10-motoren jankten tot 19.000 toeren. Na verschillende pogingen wist Barrichello in de Agip-bocht Coulthard in te halen. Zonder DRS!

Rubens finishte uiteindelijk als tweede, op ruim 46 seconden achter winnaar Ralf Schumacher in de Williams-BMW. Welke F1 Battle zou jij graag willen zien? Laat het ons weten en dan gaan we op zoek naar beelden!

Video: F1 Battle – Barichello vs Coulthard Hockenheim 2001

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche GT3 RS, BMW M2 Competition & RingTaxi M5

Porsche GT3 RS, BMW M2 Competition & RingTaxi M5 duelleren tijdens touristenfahrt

Op hoge snelheid tussen 2 vrachtwagens door

Op hoge snelheid tussen 2 vrachtwagens door