in

F1 Battle – Hamilton vs Raikkonen Spa 2008

Dit weekend staat de Grand Prix van België op het programma, zoals altijd wordt deze verreden op het circuit van Spa-Francorchamps. Het circuit in de Ardennen zorgt al tientallen jaren voor prachtige races en bikkelharde gevechten. Een van die legendarische gevechten vond in 2008 plaats tussen Lewis Hamilton en Kimi Raikkonen.

Lewis Hamilton ging naar Spa-Francorchamps, de dertiende Grand Prix van het seizoen, met een voorsprong van 6 punten op Felipe Massa en 13 punten op Kimi Raikkonen. Hamilton kwalificeerde zich op pole position met naast zich voornaamste rivaal Felipe Massa.

Erg lang kon de jonge Brit niet genieten van zijn eerste plek, in de tweede ronde ging hij achterstevoren in La Source en Raikkonen, die Massa had gepasseerd bij de start, nam de leiding in de race over. The Iceman controleerde de race en hield het gat naar Hamilton rond vijf seconden. Met nog drie ronden te gaan had Hamilton het gat naar Raikkonen teruggebracht tot iets meer dan twee seconden en niet veel later begon het weer in de Ardennen een rol te spelen, eerst een klein buitje maar al snel ging de hemel open.

Lewis voelde zich als een vis in het water, de McLaren was zienderogen sneller dan de Ferrari en in één rondje tijd had Hamilton het gat dichtgereden. De McLaren coureur wachtte geen moment en plaatste een aanval bij de Bus Stop chicane, dit mislukte en om Raikkonen te ontwijken sneed Hamilton de chicane af. Die positie moest hij uiteraard teruggeven en dat deed hij ook, maar plaatste vervolgens wederom een aanval die wel succesvol was.

De laatste twee ronden werden verreden op een natte baan terwijl de meeste coureurs op slicks bleven rijden. De wegligging van de Ferrari in de regen was onhandelbaar en Kimi vloog met nog één rondje te gaan hard in de vangrail bij de Bus Stop Chicane. Felipe Massa nam hierdoor de tweede plaats over en Lewis Hamilton won de race uitzinnig van vreugde. Twee uur na de race werd besloten dat Hamilton de regels had overtreden, “cutting a chicane and gaining an advantage.” Lewis werd bestraft met 25 seconden waardoor Massa uitgeroepen werd tot winnaar en Hamilton terugviel naar de derde plaats.

Deze geweldige battle kun je hieronder in zijn geheel bekijken en als je slim bent bekijk je ook onze andere F1 Battles! Mis jij nog een battle, laat het ons weten in de comments en wij gaan op zoek naar de beelden.

Video: F1 Battle – Hamilton vs Raikkonen Spa 2008

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

IndyCar 2014 - Milwaukee 250 Highlights

IndyCar 2014 – Milwaukee 250 Highlights

Novitec Rosso Ferrari 458 Speciale

Novitec Rosso Ferrari 458 Speciale