in

F1 Battle – Jos Verstappen sluit aan bij de top 3 in Oostenrijk

In 2014 keerde het Formule 1 circus terug naar de Red Bull Ring, voorheen bekend als de Österreichring en de A1 Ring. In het verleden werd er van 1970 tot en met 1987 en van 1997 tot en met 2003 een Grand Prix van Oostenrijk verreden. Na 2003 werd het circuit gesloten totdat Red Bull-baas Dietrich Mateschitz in 2005 het circuit koopt en met grootste plannen komt. In 2011 werd het circuit weer geopend en kreeg het de naam Red Bull Ring.

In 2001 kende de Grand Prix van Oostenrijk een spectaculaire openingsfase. Juan Pablo Montoya reed op kop met zijn Williams-BMW maar werd zwaar onder druk gezet door de Ferrari’s van Schumacher en Barrichello. Daarachter reed Jos Verstappen in zijn Arrows-Asiatech en de Nederlander kon het tempo prima volgen. De Arrows A22 had echter als grootste mankement dat hij een te kleine benzinetank had, waardoor er vaker gestopt moest worden voor brandstof.

Uiteindelijk behaalde Jos Verstappen een zesde plaats tijdens de Grand Prix van Oostenrijk in 2001, maar wat was het gaaf om hem te zien vechten met de top 3. Dat jaar behaalde Jos nog eens zeven top 10 klasseringen, niet slecht in zo’n auto.

Video: F1 Battle – Jos Verstappen Oostenrijk

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. Jaaaa…!! Dat waren nog eens tijden…
    Jos The Boss….Kan niet wachten tot Max klaar is voor de F1..

    Als hij dan hopelijk ook genoeg sponsors heeft kan hij ver komen.

    Greetzzz…..

Reageer op deze video

Deze man heeft 45 klassieke BMW's verzameld

Deze man heeft 45 klassieke BMW’s verzameld

Koenigsegg One:1 laat zijn spierballen zien

Koenigsegg One:1 laat zijn spierballen zien