in

F1 Battle – Montoya vs Schumacher Melbourne 2002

We hebben weer een nieuwe F1 Battle voor jullie klaarstaan, deze klassieker komt uit 2002 tijdens de Melbourne Grand Prix.

De race begon met een crash die de meeste fans zich nog wel herinneren, Ralf Schumacher vloog over de Ferrari van Rubens Barrichello en schakelde in totaal acht auto’s uit. De Safety Car moest de baan opkomen zodat de ravage opgeruimd kon worden en pas na zes ronden werd het veld weer losgelaten. De top 6 bestond toen uit Coulthard, Trulli, Montoya, Schumacher, Irvine en de la Rosa.

Coulthard verdween al snel aan de horizon in zijn McLaren doordat Jarno Trulli de rest ophield. Dit was het begin van een prachtig gevecht tussen Trulli, Schumacher en Montoya, oftewel Renault tegen Ferrari tegen Williams-BMW in het V10-tijdperk!

Het jaar 2002 bracht niet het spannendste Formule 1 seizoen ooit, maar de openingsrace van het seizoen begon goed! Schumacher reed vervolgens alle records uit de boeken en finishte iedere race als eerste of tweede, behalve in Maleisië. Wil je meer van dit soort gevechten zien, bekijk dan onze F1 Battle pagina.

Video: F1 Battle – Montoya vs Schumacher

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Rambo Lambo

Jay Leno’s Garage – De Rambo Lambo

Mercedes C63 AMG vs Corvett z06

Welke klinkt beter: Mercedes C63 AMG vs Corvette Z06