in

F1 Battle – Schumacher vs Alonso Japan 2005

In onze F1 Battle serie gaan we op zoek naar de beste duel en de mooiste inhaalmanoeuvres in de Formule 1. Die zijn er genoeg alleen zijn ze lastig te vinden op YouTube omdat de video’s steeds verwijderd worden. Vandaag hebben we echter een fatsoenlijke video gevonden van een van de beste inhaalmanoeuvres van afgelopen 10 jaar.

Fernando Alonso had in 2005 de wereldtitel veiliggesteld door in Brazilië een derde plaats te behalen. Met nog twee Grand Prix te gaan kon naaste belager Kimi Raikkonen de Spanjaard niet meer inhalen. Tijdens de Grand Prix van Japan stond er niets meer op het spel behalve de eer en wellicht was dat de rede Fernando Alonso een zeer riskante inhaalmanoeuvre plaatste bij Michael Schumacher in de 130R.

Alonso reed al enkele ronden achter de Ferrari van Schumacher maar kwam alleen dankzij de slipstream op het lange rechte stuk in de buurt van de Ferrari. Destijds was er nog geen DRS en dus vloog je er niet zomaar voorbij op het rechte stuk, ernaast is één maar er voorbij twee. Na een aantal keer goed gekeken te hebben positioneert Alonso zijn Renault naast de Ferrari en passeert de Duitser buitenom in de 130R. Let wel, de 130R is een bocht die toen met 290 km/h genomen werd! Een inhaalactie van wereldformaat, beleef het moment hieronder nogmaals en bekijk ook zeker onze andere F1 Battle reportages.

Video: Schumacher vs Alonso Japan 2005

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

V8 Supercars 2012 - Sydney Telstra 500 Highlights

V8 Supercars 2012 – Sydney Telstra 500 Highlights

Wie heeft er een Fiat Panda Monster Truck gebouwd?

Wie heeft er een Fiat Panda Monster Truck gebouwd?