in

F1 Battle – Senna vs Prost vs Schumacher Silverstone 1993

Ayrton Senna reed in 1993 in de McLaren MP4/8. Honda was eind 1992 gestopt met het bouwen van motoren voor de Formule 1 en dus zag McLaren zich genoodzaakt te starten met een achtcilinder van Ford. De klantenmotor van Ford had echter beduidend minder vermogen dan de oppermachtige V10-motor van Renault die achterin de Williams lag en de Ford fabrieksmotor in de Benetton.

Tijdens de Britse Grand Prix op Silverstone bewees Senna wederom zijn kwaliteiten door met een langzamere auto, rondenlang met Alain Prost en Michael Schumacher te vechten. Op het snelle circuit speelt motorvermogen een grote rol en ondanks een gebrek aan pk’s ging Senna vol het gevecht aan.

Uiteindelijk kon de Braziliaan niet op tegen de pure snelheid van de oppermachtige Williams FW15C van Prost en niet veel later kwam ook Schumacher langszij met de Benetton B193. Ondanks de Ford-motor zou Ayrton Senna dat seizoen toch nog vijf races winnen en werd hij tweede in de eindstand.

Highlights van de prachtige battle tussen Senna, Prost en Schumacher op Silverstone zie je hieronder.

Video: Senna vs Prost vs Schumacher Silverstone 1993

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 599XX in Actie

Ferrari 599XX in Actie

Porsche, the Road to the Pikes Peak

Porsche; the Road to the Pikes Peak