in

F1 Legends – Ayrton Senna

In de F1 Legends serie van Sky Sports hebben we heel wat iconen uit de Formule 1 voorbij zien komen, maar legendarischer dan Ayrton Senna wordt het niet. De Braziliaan was tijdens zijn loopbaan al een levende legende maar na zijn fatale ongeluk op Imola is Senna een ware mythe geworden.

Drie wereldtitels, 161 Grand Prix starts, 80 podiums, 65 pole positions en 41 gewonnen races. Zelfs al zijn de beste statistieken in handen van Michael Schumacher, Ayrton Senna wordt nog steeds gezien als de beste coureur aller tijden. Terecht of niet, het is duidelijk dat Senna de grootste F1 Legend is en dus moest Sky Sports wel een aflevering aan hem wijden.

Er zijn een hoop documentaires over Senna gemaakt dus er is eigenlijk niets dat we nog niet weten van de grootmeester. Toch heeft Sky Sports er een interessante aflevering van weten te maken met oud-teamgenoten, teambazen, commentators en voormalig FIA baas Max Mosley. Als fan van de sport moet je deze 45 minuten durende aflevering gewoon kijken, en daarna The Last Team mate. Daarin blikt Damon Hill terug op zijn korte periode met Senna, hij was tenslotte de laatste teamgenoot van de Braziliaan en dat had een behoorlijk impact op zijn carrière.

Video: F1 Legends – Ayrton Senna

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formule 3 - Geen podium voor Verstappen in Hongarije

Formule 3 – Geen podium voor Verstappen in Hongarije

Op de Rollenbank - Porsche 911 Carrera 3.2 WTL

Op de Rollenbank – Porsche 911 Carrera 3.2 WTL