in

F1 Legends – Eddie Irvine

Eddie Irvine een van de laatste bad boys in Formule 1 in een tijdperk dat de PR-machine net op gang kwam was. De coureur uit Noord-Ierland had een brutale glimlach en laid-back houding, maar het waren zijn recht door zee uitspraken en zijn reputatie als playboy wat hem tot een uniek karakter maakte in de paddock.

Na een titel in de Formule Ford en een aantal jaar in Formule 3 en Formule 3000 maakte Eddie Irvine in 1993 zijn F1 debuut voor Jordan tijdens de Japanse Grand Prix op Suzuka. Hij kwalificeerde zich als achtste, finishte als zesde en kreeg na de race een klap in het gezicht van Senna. Een onvergetelijk debuut!

Na twee jaar bij Jordan gereden te hebben kocht Ferrari zijn contract af en reed hij drie jaar lang naast Michael Schumacher. De Duitser had toen al twee wereldtitels op zak en iedereen verwachtte dat Schumacher het team uit Maranello eindelijk weer een titel zou schenken. Het had niet veel gescheeld of Irvine had Ferrari in 1999 de eerste wereldtitel gegeven na 26 jaar.

In onderstaande aflevering van F1 Legends praat Steve Ryder met Eddie Irvine in Monaco. De Ier neemt nog steeds geen blad voor de mond en doet een aantal opmerkelijke uitspraken, ‘Schumacher kon een auto niet ontwikkelen’, ‘Ferrari had in 1999 een goede (illegale) vloer’ en ‘Schumacher wilde mij niet aan de titel helpen’.

Meer opvalllende uitspraken en terugblik op een schitterend tijdperk zie je hieronder.

Video: F1 Legends – Eddie Irvine

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

In-Mongolië-doen-ze-niet-aan-ritsen

In Mongolië doen ze niet aan ritsen

WTCC 2013 - Macau Highlights

WTCC 2013 – Macau Highlights