in

F1 Legends – Gerhard Berger

F1 Legends is terug met een nieuw seizoen vol interviews met oude Formule 1 coureurs. Steve Rider begint het tweede seizoen van F1 Legends met een terugblik op de carrière van Gerhard Berger.

In 1984 maakte deze Oostenrijker zijn debuut in de Formule 1 voor het team ATS. In 1985 reed hij voor Arrows, maar pas vanaf seizoen 1986 kwam zijn carrière in een stroomversnelling toen hij coureur werd van het Benetton team. De carrière van Gerhard Berger duurde van 1984 tot 1997, in die periode stond hij 210 keer aan de start van een Grand Prix, boekte hij 10 overwinningen en stond hij in totaal 48 keer op het podium.

Gerhard Berger reed in een van de beste tijdperken van Formule 1, met coureurs als Prost, Mansell, Piquet en natuurlijk Ayrton Senna. Met de Braziliaan reed hij drie seizoen voor McLaren, tussen 1990 en 1992, en in die periode ontstond een hechte vriendschap tussen de twee coureurs. Iets wat je tegenwoordig maar zelden ziet, maar waarschijnlijk was dit ook mogelijk omdat Berger nooit een echte bedreiging vormde voor Senna.

In onderstaande aflevering van F1 Legends praat Gerhard Berger met Steve Rider over zijn relatie met Senna, zijn dood, zijn periodes bij Benetton, Ferrari en McLaren en zijn tijdelijk terugkeer in de Formule 1 als teambaas van Torro Rosso.

Video: F1 Legends – Gerhard Berger

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Russische Agent Crasht Tegen Bushokje

Russische Agent Crasht Tegen Bushokje

Drift Battle 3

Drift Battle 3