in

F1 Legends – John Surtees

Bijna 50 jaar na zijn Formule 1 titel blijft John Surtees de enige wereldkampioen op twee en vier wielen. Een zeer bijzondere prestatie die voorlopig ook niet geëvenaard zal worden, meer dan genoeg reden dus voor Steve Rider om bij John Surtees op bezoek te gaan voor een nieuwe aflevering van F1 Legends.

Rijdend voor het Italiaanse MV Agusta won Surtees won het 500cc World Championship in 1956, 1958, 1959 en 1960. John Surtees kreeg de smaak van single-seater racen in 1959 te pakken toen Ken Tyrrell hem inschreef voor een F3 race op Goodwood. Hij eindigde op een mooie tweede plaats achter een veelbelovende jonge bestuurder in een Lotus, genaamd Jim Clark.

Zijn optreden op Goodwood liet een grote indruk achter op Team Lotus baas Colin Chapman, een jaar later werd hij ingehuurd voor de laatste vier races van het 1960 Formule 1 seizoen. Hij maakte onmiddellijke impact in de Formule 1 door als tweede te eindigen op Silverstone in slechts zijn tweede race en door de pole te pakken voor zijn derde raceweekend.

In deze F1 Legends blikt men terug op de carrière van John Surtees die 111 Grand Prix bevat, 8 pole positions, 6 overwinningen, 24 podiums en de wereldtitel in 1964 met de Ferrari 158. De 40 minuten durende video special vind je hieronder na de klik.

Video: F1 Legends – John Surtees

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tuned - Twin-Turbo Eco-Raptor

Tuned – Twin-Turbo Eco-Raptor

Hillclimb op enorme duinen

Hillclimb op enorme duinen