in

F1 Legends – Mika Hakkinen

F1 Legends is een Brits tv-programma van Sky Sports. Steve Rider presenteert een serie interviews met Formule 1 Legends uit het verleden en het heden. Vandaag zien we het verhaal van Mika Hakkinen, de ‘Flying Finn’ die twee keer wereldkampioen werd in de hoogtijdagen van Michael Schumacher.

Betrokken, onbevreesd en verbluffend snel, de immens populaire en sympathieke Hakkinen ging tot het uiterste met Schumacher in een tijd waarin de Duitser van vrijwel geen enkele coureur tegenstand had. Zijn back-to-back titels van 1998-1999 zijn gewaardeerde beloningen voor een tien jaar lange carrière op het hoogste niveau van autosport.
Zoals bij meerdere coureurs die meervoudig racewinnaar zijn duurde het bij Hakkinen bijna 100 wedstrijden voordat hij eindelijk bovenop een F1-podium stond. Maar iedereen wist dat Mika Hakkinen snel was, te beginnen met McLaren chef Ron Dennis. Na veelbelovende races bij Lotus in 1991 en 1992 werd de jonge Fin eind 1993 gepromoveerd tot een racezitje naast de legendarische Ayrton Senna. Hij maakte direct indruk door de pole koning bij de eerste kwalificatie gelijk te verslaan.

Mika Hakkinen bleef McLaren tot het einde van zijn carrière trouw, hij reed in totaal 161 Grand Prix, startte 26 keer van pole position, won 20 races en stond 51 keer op het podium. Vanuit Monaco blikt Steve Rider samen met Mika Hakkinen terug op zijn prachtige carrière in een video waarin alle hoogte- en dieptepunten aan bod komen.

Video: F1 Legends – Mika Hakkinen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Project Au79 Lamborghini Aventador

Project Au79 Lamborghini Aventador

Jaguar XJ220 Review

Jaguar XJ220 Review