in

F1 Legends – Nigel Mansell

F1 Legends is een Brits tv-programma van Sky Sports. Steve Rider presenteert een serie interviews met Formule 1 Legends uit het verleden en het heden. We beginnen vandaag met het plaatsen van de afleveringen, de eerste video gaat over “Red 5”, oftewel Nigel Mansell.

Met een onmiskenbare combinatie van Brummie accent en dikke snor maakte Mansell’s stijl hem een held voor een generatie van Britse autosport fans. Het leverde hem het respect op van twee collega’s die de allerbeste waren in de sport, Ayrton Senna en Alain Prost. Nigel Mansell was een echte cultheld, dapper, vastberaden en moedig – hij was de ultieme racer’s racer en de Formule 1 titel van 1992 was het minste dat zijn racetalenten verdiende. Nigel Mansell had meer Formule 1 wereldtitels kunnen en moeten winnen, maar het tijdperk waarin hij racete was bloedsnel, gevaarlijk en onvoorspelbaar. In 1993 vertrok hij na een geschil met Frank Williams naar de Amerikaanse CART series, hij won in ’93 gelijk de titel. In 1994  verving hij Ayrton Senna na zijn dood voor 4 races bij Williams waarbij hij de laatste race in Australië won.

Nigel Mansell blijft de meest succesvolle Britse Formule 1-coureur in termen van overwinningen (31) en pole positions (32). Zijn aanwezigheid in de top vijf van de all-time lijst is een ode aan zijn capaciteiten in een carrière op het hoogste niveau.

Video: F1 Legends – Nigel Mansell

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Martin Brundle test Benetton B192

Martin Brundle test Benetton B192

Jay Leno's Garage - Lamborghini 350GT

Lamborghini 350GT – Jay Leno’s Garage