in

F1 vs GP2 vs GP3 vs Porsche Supercup at Eau Rouge – Raidillon

Tijdens het Grand Prix-weekend van België op SpaFrancorchamps hebben we een vergelijking gemaakt tussen F1, GP2, GP3 en Porsche Supercup terwijl ze door de meest beroemde bocht op aarde racen; Eau Rouge naar RaidillonOmdat het erg druk was kon ik niet altijd vanuit exact dezelfde positie filmen, maar ik denk dat jullie zo alsnog een redelijk goed beeld krijgen van het snelheidsverschil tussen een Formule 1-auto en de GP2, GP3 en Porsche Supercup.

Alle opnames zijn gemaakt tijdens de kwalificatie sessies. Ter vergelijking, Formule 1 ging rond in 1:47, GP2 in 1:56, GP3 in 2:04 en de Porsche Supercup in 2:23. Spa-Francorchamps is 7 kilometer lang dus dit komt uit op een gemiddeld verschil van 1.28 sec per km t.o.v. GP2, 2.42 sec per km t.o.v. GP3 en 5 sec per km t.o.v. de Porsche Supercup in het voordeel van de Formule 1.

Alle startpunten zijn hetzelfde waardoor je precies kunt zien hoe snel ze de heuvel gaan op naar Raidillon. Is Formule 1 nog steeds de koningsklasse van de autosport, you bet!

Video: F1 vs GP2 vs GP3 vs Porsche Supercup

F1 vs GP2 vs GP3 vs Porsche Supercup at Eau Rouge – Raidillon

3 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *