in

FAB Design Mercedes SLR McLaren gespot in Monaco

Nadat we vorige week de verschrikkelijk lelijke Ferrari Sbarro Tornado SB1 zagen in Monaco, zien we nu een Mercedes SLR McLaren aangepakt door tuner FAB Design. Ook niet bepaald fraai als je het mij vraagt.

De FAB Design SLR Desire liet zich zien tijdens de Top Marques Show in Monaco. De creatie werd al in 2009 geïntroduceerd en verkocht in een oplage van slechts 15 exemplaren. FAB Design heeft het vermogen opgekrikt van 626 pk naar 750 pk en het koppel is gestegen van 780 Nm naar 1080 Nm.

De bodykit is gemaakt van koolstofvezel en is volgens de tuner niet alleen een esthetische verbetering maar zorgt het ook voor betere rijeigenschappen. De achterbumper heeft namelijk een grotere diffuser welke zorgt voor een snellere luchtstroom onder de auto en samen met de optionele achtervleugel resulteert dit in een toename aan downforce. Tot slot heeft FAB Design een nieuw onderstel gemonteerd en de SLR McLaren uitgerust met 20″-wielen die zijn voorzien van speciale 265 breed rubber voor en 325 breed rubber achter.

Wat vinden jullie van de FAB Design SLR Desire, ricer tuning of juist gaaf?

Video: FAB Design Mercedes SLR McLaren

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Lancia-037-Stradale

Jay Leno’s Garage – Lancia 037 Stradale

2017 Honda Civic Type R vs 2005 Honda NSX

2017 Honda Civic Type R vs 2005 Honda NSX