in

Fab Fours Legend is een Wrangler op steroïden

Dit was een van de publiekstrekkers op SEMA 2014 en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom. De Fab Fours Legend is een concept car op basis van de Jeep Wrangler, maar dan volgespoten met steroïden.

De Legend staat op 50-inch tractorbanden en heeft volledige hydraulische besturing. Het dak van de Wrangler carrosserie is verlaagd en de standaardramen zijn vervangen voor rode ramen. De wielkasten zijn uiteraard ook ietsjes verbreed om de 50-inch banden te huisvesten.

Ondanks zijn extreme uiterlijk ligt er de standaard V6 motor en transmissie in en wordt er gebruik gemaakt van het originele Wrangler onderstel, de ophanging is uiteraard wel aangepast. Deze concept car hoort natuurlijk thuis in off-road gebied en dat precies waar Jay Leno de auto mee naartoe neemt. Scroll naar beneden om meer over de Legend te weten te komen en hem in actie te zien.

Video: Fab Fours Legend

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alpina E36 B3 klinkt meesterlijk!

Alpina E36 B3 klinkt meesterlijk!

Onboard bij The Stig in de Jaguar F-Type Coupé R

Onboard bij The Stig in de Jaguar F-Type Coupé R