in

Fernando Alonso test nieuwe Supra op Fuji Speedway

Toyota heeft haar grootste marketingwapen ingezet om de nieuwe Toyota Supra te promoten; Fernando Alonso. De Spanjaard die met Toyota in 2018 de 24 uur van Le Mans won reed met de nieuwe Supra op Fuji Speedway en was, hoe kan het ook anders, zeer onder de indruk van de sportauto.

Toyota’s nieuwe Supra is een van de meest geanticipeerde auto’s van de afgelopen 10 jaar. Logischerwijs doet Toyota er nu alles aan om de sportwagen te promoten en er zijn niet veel betere manieren om dit te doen dan door een ster als Alonso achter het stuur te zetten. Fuji International Speedway heeft een mooie mix van snelle en langzame bochten en Alonso lijkt vooral onder de indruk van de remcapaciteiten en de wegligging in de bochten.

De Supra wordt aangedreven door een 3.0-liter twin-scroll zescilinder die 335 pk en 500 Nm koppel produceert. Deze motor is exclusief gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie die de sportwagen in 4,3 seconden naar 100 km/h pusht. Er is geen handmatige bak voor de Supra aangekondigd, helaas want deze video zou een stuk gaver zijn als we Alonso zagen double clutchen zoals Senna.

Video: Fernando Alonso test nieuwe Supra

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Pininfarina Battista

Pininfarina Battista krijgt 1.900 elektrische pk’s

De Evolutie van de Dodge Charger

De Evolutie van de Dodge Charger