in

2019 Toyota Supra is eindelijk officieel!

Precies vijf jaar na de onthulling van het FT-1 Concept, heeft Toyota eindelijk de geheel nieuwe Supra geïntroduceerd. Het was een lange wachttijd, maar we kunnen gerust zeggen dat de vijfde generatie Toyota Supra het wachten waard was.

Dankzij ontelbare teasers en een gelekte promovideo was het ontwerp van het nieuwe model geen verrassing meer.  Traditiegetrouw rust Toyota de nieuwe A90 Supra uit met een voorin geplaatste zescilinder lijnmotor en achterwielaandrijving, de lay-out van een klassieke sportauto. Het design aan de voor- en achterzijde en vooral de vorm van de geïntegreerde achterspoiler doen denken aan de vierde generatie Supra terwijl de langgerekte motorkap, het compacte passagierscompartiment en het ‘double-bubble’-dak verwijzen naar de Toyota 2000GT.

De nieuwe Toyota GR Supra is voorzien van een 3,0-liter zescilinder-in-lijn die 340 pk en 500 Nm koppel op de achterwielen levert, gekoppeld aan een 8-traps automatische transmissie. Schakelen kan met paddles achter het sportstuur en de rijstanden waaruit de bestuurder kan kiezen zijn Normal en Sport. In deze laatste stand wordt het motorgeluid, de schakeltijden en de demping nog sportiever. Met de speciale Launch Control geactiveerd accelereert de nieuwe Supra in slechts 4,3 seconden naar 100 km/h.

Het extra lage zwaartepunt (lager dan van de GT86), de optimale gewichtsverdeling van 50/50 en de zeer stijve structuur van de A90 Supra (stijver dan die van de Lexus LFA) zorgen volgens Toyota voor een ongekende ‘handling’. Het totaalgewicht komt uit op 1546 kg.

De eerste leveringen aan klanten beginnen in oktober 2019 met keus uit twee uitvoeringen, de Legend en Legend Premium. De prijzen starten bij 81.995 euro

Video: 2019 Toyota Supra is eindelijk officieel!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Enorm verkeersbord valt bovenop Hyundai Santa Fe

Enorm verkeersbord valt bovenop Hyundai Santa Fe

ford-mustang-shelby-gt500

2019 Ford Mustang Shelby GT500 is een 700+ pk bulderende machine