in

Autocar test prototype van de nieuwe Supra

Het duurt nog zeker negen maanden voordat de nieuwe Toyota Supra in productie gaat. Dat voelt als een eeuwigheid aangezien we het prototype al sinds 2016 zien rondrijden. Misschien besloot Toyota daarom wel dat het verstandig was om enkele journalisten alvast de sleutels te geven van het prototype, om de pijn van het wachten wat te verzachten.

Matt Prior van Autocar was een van de journalisten die met het prototype van de nieuwe Supra mocht rijden. Toyota gaf echter nog geen details vrij en merendeel van het interieur werd bedekt met doeken. Het enige dat we weten is dat er een turbocharged 3.0-liter zes-in-lijn onder de kap ligt in combinatie met een achttraps automaat en dat de Supra een gewichtsverdeling van 50:50 krijgt.

Ondanks dat we geen specificaties krijgen, is het wel degelijk interessant om te horen hoe de auto volgens Matt rijdt. Het is wel jammer dat er volgens Matt waarschijnlijk geen uitvoering met handbak komt. Dan maar een complete 2JZ- swap.

Video: Autocar test prototype van de nieuwe Supra

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Datsun 240Z met LS7 V8-motor

Deze 1972 Datsun 240Z is ontzettend bruut

Kan-Christian-Horner-een-Aston-Martin-Vantage-op-twee-wielen-besturen.

Kan Christian Horner een Aston Martin Vantage op twee wielen besturen?