in

1.300 pk BMW E30 M3 op Osnabrück Hillclimb

Dit is Vidar Jødahl’s racemonster, een 2JZ-GTE-aangedreven BMW E30 M3 die afgelopen weekend de show stal tijden de Osnabrück Hillclimb. Niet omdat de BMW overall het snelste was, maar omdat Vidar pedal to the medal ging in zijn asfaltverslindende E30 M3.

Deze auto komt uit Noorwegen en wordt normaal gesproken ingezet op het populaire Gatebil-festival, maar we hebben de E30 M3 ook al zien driften op de Nordschleife. In 2018 gaat Vidar Jødahl een nieuw avontuur aan in de vorm van Hillclimb Racing. Aan vermogen zal het niet ontbreken, de 2JZ-motor is voorzien van een Garrett GTX4294R turbocharger die bij 2,9 bar genoeg lucht de cilinders in perst om 1.305 pk te leveren.

Winnen zal Vidar niet zo snel doen in Hillclimb Racing denk ik, al dat vermogen is namelijk niets zonder tractie en downforce. Het gaat Vidar denk ik meer om de uitdaging dan om prijzen, en om dit monster te temmen op een krappe en bochtige bergweg is een behoorlijke uitdaging!

Video: 1.300 pk BMW E30 M3 op Osnabrück Hillclimb

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Man rijdt expres door plas

Man ontslagen omdat hij expres door plassen reed met werkbus

Porsche Cayman R-GT

Romain Dumas test Porsche Cayman R-GT