in

Toyota FT-1 Concept – The Next Supra?

De legendarische Toyota Supra ging eind 2002 uit productie, sindsdien wordt er veelvuldig gesproken over zijn opvolger. Toyota heeft het publiek de afgelopen twaalf jaar diverse concept cars voorgeschoteld maar geen van allen redde het tot productieauto.

En dus heeft Toyota op dit moment nog steeds geen fatsoenlijke sportauto, natuurlijk hebben ze de GT86 maar met slechts 200 pk is dit nauwelijks een sportauto te noemen. Calty Design, het bedrijf dat onder andere verantwoordelijk was voor de 2000 Celica en de Scion tC, besloot de taak op zich te nemen om voor Toyota een nieuwe sportauto te ontwerpen.

Dit werd de FT-1 Concept, een front engined, rear-wheel drive, sportauto met ruimte voor een zes-in-lijn motor en duidelijke verwijzingen naar de Supra. Motor Trend sprak met de designers van de Toyota FT-1 Concept en bekeek de auto in detail. Wordt dit de basis van de nieuwe Supra, de tijd zal het leren. Het design is ieder geval geslaagd!

De Toyota FT-1 Concept is eveneens te downloaden voor de game Gran Turismo 6.

Video: Toyota FT-1 Concept

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jay Leno's Garage - 1957 Porsche 356 Speedster

Jay Leno’s Garage – 1957 Porsche 356 Speedster

2015 Chevrolet Corvette Z06 - A First Look

2015 Chevrolet Corvette Z06