in

Deze Ferrari 360 rallyauto is helaas geen echte Ferrari

Ruim 30 jaar jaar geleden nam de Ferrari 308 GTB deel aan rally’s in FIA’s groep 4-klasse. Sindsdien hebben wij slechts één keer een Ferrari deel zien nemen aan een echte rally, en dat waren asfalt stages op de Canarische eilanden. Een 360 Modena door de bossen zien ploegen lijkt dan ook te mooi om waar te zijn, en dat is het ook.

Hoewel de auto in deze video op het eerste gezicht een 360 GT of andere racevariant lijkt te zijn, is het onderhuids helemaal geen Ferrari. Motor1 weet te melden dat er een buizenframe huist onder het uiterlijk van deze 360. In het motorcompartiment ligt ook geen 3,6-liter V8-motor, maar twee Suzuki-motoren met in totaal 400 pk.

De rallyauto is gemaakt door het Spaanse Ya-Car en de 360 ​​lookalike stuurt zijn vermogen naar beide assen in plaats van enkel naar de achteras. Een ander voor de hand liggende aanpassing is de royale veerweg waarmee de speciaal gebouwde “Ferrari” het ruige terrein kan aanvallen.

We snappen heel goed dat rally rijden met een Ferrari haast niet te betalen is en dat een replica dus ’the next best thing’ is. Maar toch, het zou zo vet zijn, samen met de 911 GT3’s.

Video: Ferrari 360 rallyauto

  • Sander

    Racer in hart en nieren, kan de specs van supercars dromen.

Deze Ferrari 360 rallyauto is helaas geen echte Ferrari

Reageer op deze video