in

Ferrari 365 GT4 BB Review

De Ferrari 365 GT4 BB is in essentie Ferrari’s eerste supercar met middenmotor. Nu zullen jullie wellicht denken dat dit niet klopt omdat de Dino ook een middenmotor had, maar die droeg officieel geen Ferrari badge.

De 365 GT4 BB verving de Daytona en was niet alleen Ferrari’s eerste supercar met middenmotor, het was ook de eerste straatauto van Ferrari die werd voorzien van een 12-cilinder boxermotor. De ‘BB’ toevoeging staat dan ook voor Berlinetta Boxer. De 4.4-liter platte twaalfcilinder werd in de lengterichting gemonteerd, gekoppeld aan een bak met vijf versnellingen, en leverde ongeveer 380 pk op de achterwielen.

Met slechts 387 exemplaren geproduceerd is de 365 GT4 BB veel zeldzamer, lichter en krachtiger dan de latere 512S. Dit exemplaar gaat binnenkort onder de hamer en heeft slechts 9.000 kilometer op de teller staan. EVO TV mocht de de Italiaanse klassieker nog even testen voordat hij overgedragen wordt aan een nieuwe eigenaar.

Video: Ferrari 365 GT4 BB Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alfa Romeo 156 STW

Alfa Romeo 156 STW doet een hillclimb

NASCAR Crashfest Talladega

NASCAR crashfest in Talladega