in

Ferrari 458 Speciale Aperta (Spider)

Als we de reviews moeten geloven is de Ferrari 458 Speciale een van de best rijdende auto’s ter wereld. Op de Autosalon van Parijs onthulde het merk uit Maranello de Ferrari 458 Speciale Aperta, waarbij Aperta het Italiaanse woord is voor open.

Net als de gesloten versie maakt hij gebruik van de atmosferische 4.5-liter V8-motor met 605 pk en 540 Nm koppel. Kun je je voorstellen hoe geweldig dat moet klinken als je door een tunnel raast met het dak naar beneden! Het drooggewicht van de Aperta is slechts 50 kg zwaarder dan die van de gesloten coupe en met een druk op de knop wordt het lichtgewicht, aluminium dak, in 14 seconden ingetrokken.

Het vermogen wordt ook in de Speciale Aperta via een zeventraps dual clutch transmissie naar de achterwielen gestuurd. Nul tot honderd gaat in exact 3.0 seconden en als je je voet naar beneden houdt dan bereik je in 9.5 seconden 200 kilometer per uur. Ferrari gaat slechts 499 exemplaren bouwen voor een prijs van naar schatting 300.000 euro.

In onderstaande video zie je hoe EVO TV de auto in Parijs onder de loep neemt.

Video: Ferrari 458 Speciale Aperta (Spider) op de Autosalon Parijs

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Het F1 debuut van Max Verstappen op Suzuka

Het F1 debuut van Max Verstappen op Suzuka

Ken Block maakt burnouts met zijn RaptorTrax

Ken Block maakt burnouts met zijn RaptorTrax