in

Ferrari 488 GT3 & 488 GTE op Mugello

Net als de Ferrari F12tdf werden ook de raceversies van de 488 gepresenteerd op Mugello tijdens Finali Mondiali. De Ferrari 488 GTE werd onthuld door fabriekscoureurs Gianmaria Bruni, Toni Vilander, James Calado en Davide Rigon. De 488 GTE was al gespoten in de kleuren van AF Corse, het fabrieksteam van Ferrari, en men zal volgend seizoen in het FIA WEC uitkomen met dit turbomonster.

De Ferrari 488 GT3 werd onthuld door Giancarlo Fisichella, Olivier Beretta en Andrea Bertolini. De geheel rode 488 GT3 zal in diverse GT3-kampioenschappen ingezet gaan worden, waaronder de Blancpain GT Series. Beide raceauto’s beschikken over de 3.9-liter V8 turbomotor maar door diverse restricties zal het vermogen van 670 pk flink teruggebracht worden. De GTE is aerodynamisch en op andere punten verder ontwikkeld dan de GT3, daar die enigszins betaalbaar moet blijven voor klantenteams.

In onderstaande video zien we de eerste beelden van de nieuwe 488 raceauto’s.

Video: Ferrari 488 GT3 & 488 GTE op Mugello

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Audi RS4 met RS4 aanhanger

Audi RS4 B5 sleept een RS4 aanhanger

Tesla Autopilot vanaf de achterbank

Je kunt ook achterin gaan zitten met Tesla’s Autopilot